latinica  ћирилица
30/06/2024 |  17:27 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Додик: Лагумџија се понаша као приватни амбасадор, а Конаковић као приватни министар

Златку Лагумџији се осладило да крши Устав, законе, процедуре, написао је предсјендик Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

Додик је оцијенио да се "Лагумџија понаша као приватни амбасадор, а Елмедин Конаковић као приватни министар".

- Данас свједочимо сукобу два "приватника" искључиво због приватних интереса. Док читамо како Дино и Златко "планирају" комеморацију у Њујорку, Дејтонски споразум тихо плаче у ћошку: "А ја сам мислио да сам ја био компликован!" - навео је Додик.

Додик је поручио да се "сав бесмисао бошњачке политичке елите и слабост БиХ може видjети у препискама МИП и "мисије" БиХ у УН".

- Није проблем министру иностраних послова када Златко Лагумџија на своју руку читаву државу окрене наопачке, газећи свако слово Устава и закона, да би се на крају обрукао у ГС УН, али је зато велики проблем када министар не зна која је сала резервисана, која вода је купљена, који је дрес код и зашто он није главни говорник - истакао је Додик.

Додик је напоменуо да "баш зато што су послушници којекаквих геополитичких интереса, загледанији су у чизме Мајкла Марфија, него у Устав и Дејтонски споразум".

- Тим чизмама у које су заљубљени брутално је погажена свака процедура, а без процедура не знам како да ријеше ту заврзламу у вези с комеморацијом - закључио је Додик.