latinica  ћирилица
30/06/2024 |  14:11 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Босанчић носилац листе за Бањалуку

Носилац листе ДЕМОС-а за Скупштину града Бањалука је предсједник Градског одбора ове странке Боран Босанчић.
ДЕМОС - Фото: Уступљена фотографија
ДЕМОСФото: Уступљена фотографија

Босанчић је рекао да је Предсједништво Градског одбора ДЕМОС-а мјесецима веома пажљиво бирало и састављало листу од 35 кандидата који су доказани у својим професијама, али и као добри домаћини и породични људи.

- Ја сам добио подршку да будем носилац листе. Данас није лако бити ДЕМОС у Бањалуци, али је часно и поштено. Први смо устали против градње небодера у Борику и предложили да на том мјесту буде изграђена јавна гаража. Такође, рекли смо да нема довољно асфалтираних путева у сеоском подручју. Ми смо први рекли да нема довољно паркинг мјеста у граду и да је одлука о поскупљењу пркинга донесена на незаконит начин - рекао је Босанчић. 

Он је рекао да је ДЕМОС први истакао проблем недостатка вртића у Бањалуци, указавши и на проблеме са подстицајима у пољопривреди.

- Дали смо подршку да се гради споменик палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, на паркингу у центру града, јер погинули борци не смију бити дио политичких обрачуна. Подржали смо и бесплатне аутобуске карте за пензионере, као и издавање бесплатних грађевинских дозвола - рекао је Босанчић. 

Он је поручио да су у ДЕМОС-у слободни и незавсини и да одговарају само грађанима Бањалуке.

- Морамо имати три одборника и на тај начин бићемо стабилан политички субјекат. Спремни смо да водимо Бањалука ка напретку - поручио је Босанчић. 

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић је рекао да сви кандидати ове сранке заслужују пуну пажњу.

- У октобру ће се показати да смо изабрали праве људе. Они заслужују пуну пажњу грађана. ДЕМОС у Бањалуци је сада веома добро организован и очекујемо знатно већу подршку грађана на предстојећим локалним изборима - истакао је Чубриловић. 

Он је нагласио да је пут компромиса и слоге један од најтежих, али и најбољих, а да је ДЕМОС одабрао баш тај пут, јер жели да гради бољу будућност за све грађане.