latinica  ћирилица
30/06/2024 |  11:44 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Вулић: "Дан Д" за Прутину - мора испунити налог тројца

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је сутра "дан Д" за члана ЦИК-а Вању Бјелица Прутину, која је на ту позицију дошла мимо свих процедура и без релевантног искуства у провођењу избора, а на препоруку Мирка Шаровића коме се заклела на вјечну оданост.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Према мојим изворима из ЦИК-а, односи између овог двојца су одавно пољуљани, али без обзира на то исти су им налогодавци - Мајкл Марфи и Кристијан Шмит и зато Прутина мора како зна и умије да изврши све припремне радње и задужи извршиоце радова како би сутра на жријебању било извучена куглица са именом ПДП-овог делегата у Дому народа - истакла је Вулићева.

Она је нагласила да је заједнички циљ тројца Марфи-Шмит-Шаровић да устоличе Шаровића у Савјет министара, што он жели више од живота, док овој двојици такав и слични Шаровићи требају како би, прије Марфијевог одласка, одузели имовину ентитетима и обезбиједили личну корист прије посљедњег лета из БиХ.

- Вања Бјелица Прутина, извођач нелегалних радова, данима вјежба кући извлачење киндер јаја из замрзивача, јер ово је њена посљедња шанса да се одужи Шаровићу и испоштује захтјев Марфија и Шмита. Све ће то ова врла правница урадити кршећи Устав и процедуре, јер је то једини начин да остане на позицији на коју је и именована као Шаровићев пулен - рекла је Вулићева за Срну.

ЦИК ће сутра, двије године након избора, провести жријебање за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ између двије кандидатске листе - СНСД и ПДП.