latinica  ћирилица
28/06/2024 |  13:38 | Аутор: Агенције

Повећана цијена електричне енергије у ФБиХ

Регулаторна комисија за енергију у ФБиХ на данашњој сједници у Мостару дала је сагласност на приједлог Електропривреде БиХ да се повећају цијене електричне енергије за категорије домаћинства и остала потрошња.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Како пишу федерални медији, чланови ФЕРК-а Санела Покрајчић, Самир Хаџихусеиновић и Весна Марић су дали сагласност на овај приједлог.

Иначе, како се наводи у овом приједлогу који је усвојен, цијена електричне енергије ће за домаћинства бити повећана за 10,04 одсто, а за категорију остала потрошња, 7,29 одсто.

Подсјећамо, на претходној сједници која је одржана 11. јуна одлучено је да се овај приједлог скине са дневног реда.

Сада већ бивши чланови ФЕРК-а Јасмин Бешо и Миле Срдановић су тада сматрали да су неопходне додатне информације о овом приједлогу, док је Покрајчић сматрала да су документација и образложење које је достављено из Електропривреде БиХ "школски примјер како захтјев треба изгледати".

Ипак, дан касније, 12. јуна су на сједници Дома народа Федералног парламента већином гласова именовани нови чланови ФЕРК-а у наредних пет година, а то су Самир Хаџихусеиновић из реда бошњачког народа, Санела Покрајчић из реда Хрвата и Весна Марић из реда српског народа.