latinica  ћирилица
29/06/2024 |  14:29 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих у региону

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изразио је подршку Србији након терористичког напада на припадника Жандармерије који је обезбјеђивао Амбасаду Израела у Београду, истакавши да гнусни чин насиља представља напад на мир и сигурност свих у региону.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да он и Министарство осуђују сваки облик тероризма, истакавши да су безбједност и стабилност региона од кључне важности и да ће с тим циљем бити настављена блиска сарадња са српским властима како би се заједно супротставили оваквим пријетњама.

Према његовим ријечима, овај инцидент још једном потврђује да је највећи безбједносни ризик у регији религијски екстремизам, који, у комбинацији са илегалним миграцијама, представља стални изазов за који се никад не зна када може ескалирати.

Он је навео да се мора бити стално на опрезу и предузимати заједничке мјере како би се заштитили грађани и очувао мир.

- У овим тешким тренуцима, наше мисли су са повријеђеним припадником Жандармерије, његовом породицом, као и са цијелом Србијом. Останимо уједињени у борби против тероризма и очувању стабилности у нашим земљама - истакао је Нешић и додао да је Министарство уз своје пријатеље у Србији.