latinica  ћирилица
30/06/2024 |  09:05 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Претресено више локација широм Србије, притворена два лица

На више локација широм Србије извршен је претрес у вези са терористичким нападом у Београду и разговарано са више десетина људи, а притворени су Кемал Беговић и Игор Деспотовић, потврдио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.
Напад у Београду (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs) -
Напад у Београду (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs)

- Постоје људи који припадају вехабијском покрету. Када погледате шта је у становима тих људи, видите да су припадници екстемиста. Треба пронаћи адекватну везу између активности вехабија и конкретног догађаја - рекао је Дачић за РТС.

Он је навео да је код једног лица пронађен снимак на којем се заклиње на вјерност терористичкој организацији Исламска држава.

Дачић је напоменуо да ће се тужилаштво бавити тиме да ли су лица повезана са конкретним терористичким чином.

Говорећи о терористи Милошу Жујовићу, који је јуче самостријелом ранио жандарма испред Амбасаде Израела у Београду, Дачић је рекао да је реконструисано његово кретање и да је утврђено да је самостријел купио прекјуче у радњи у Земуну.

- Кретао се по граду, прво је био до синагоге, па је кренуо ка израелској Амбасади. Његова супруга је отишла у Црну Гору, тражили смо информације од црногорске полиције - навео је Дачић.