latinica  ћирилица
30/06/2024 |  08:39 ⇒ 10:35 | Аутор: РТРС

Којић: У ФБиХ граде причу о "геноциду" игноришући српске жртве (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је за РТРС да медије у Федерацији БиХ не занимају српске жртве, јер граде причу о наводном геноциду у Сребреници у коју се не уклапа истина о српском страдању.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

- Желе да сачувају мит о наводном геноциду и не желе да свијет види српско страдање, јер би тим пала у воду њихова прича о "геноциду" - рекао је Којић.

Он је подсјетио да је у Средњем Подрињу страдало 3.267 Срба, али да се о томе у ФБиХ не говори.

Којић је рекао да ће данас у Сребреници бити служен парастос за 32 убијених Срба у селу Брежани, наводећи да је у овом страшном злочину убијен старац од 92 године и дијете од 15 година.

Он је нагласио да је српски народ увијек на страни истине, за разлику од Бошњака, који, како каже, не уважавају српске жртве.

- Ако су сви ауторитети за Холокауст доказали да се геноцид није десио, ко смо ми да прекрајамо историју. Ако је наука то доказала, сваки човјек мора да каже "поштујемо струку и науку" - рекао је Којић.

Он је нагласио да прича о Србима као агресорима нема никакво упориште, јер српски народ никада није био агресор и само је бранио своје.

- Знамо да је српски народ овдје страдалнички и због тога нико не треба да погне главу због резолуције о Сребреници, јер смо ми слободарски народ - истакао је Којић.