latinica  ћирилица
29/06/2024 |  20:05 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Исламска заједница Србије: Оваква злодјела косе се са свим вјерским учењима

Злодјела попут данашњег напада на припадника жандармерије МУП-а Србије косе се са свим вјерским учењима, посебно са учењем ислама, рекао је поглавар Исламске заједнице Србије Сенад Халитовић.
Сенад Халитовић - Фото: ТАНЈУГ
Сенад ХалитовићФото: ТАНЈУГ

Исламска заједница Србије најоштрије осуђује напад на припадника жандармерије МУП-а Србије, наводећи да овај злочин представља дјело безумног појединца.

Халитовић је навео да ће Исламска заједница Србије наставити да својим капацитетом дјелује у правцу очувања мира у Србији.

- Ислам најстрожије забрањује било какву врсту насиља према било коме, а живот са аспекта ислама представља посебну светост коју смо сви дужни штитити и коју ничим не смемо угрожавати - навео је Халитовић.

Он је пожелио рањеном припаднику Жандармерије брз опоравак и повратак у службу заштите јавног реда и мира.

- Грађанима поручујемо да ће руководство Исламске заједнице Србије наставити да делује у правцу изградње здравих и традиционално добрих пријатељских међуконФесионалних односа и очувању мира у Србији - саопштила је Информативна служба Исламске заједнице Србије.

Нападач идентиФикован као конвертит у Ислам Милош Жујовић /25/ вјерског имена Салахудин, данас је испред амбасаде Израела у Београду самостријелом ранио у врат припадника Жандармерије Милоша Јевремовић /34/ који је обезбјеђивао амбасаду. Рањени жандарм успио је, иако рањен, да ликвидира нападача.