latinica  ћирилица
29/06/2024 |  16:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Одређен притвор Србину из Лепосавића

Основни суд у Приштини одредио је данас мјеру притвора у трајању до мјесец дана Србину из Лепосавића Срђану Лазовићу, ухапшеном под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током сукоба на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 1999. године.
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Лазовићев адвокат Предраг Миљковић изјавио је да се његов брањеник, ухапшен 27. јуна, терети да је починио ратни злочин на територији Малишева и неким мјестима у околине Клине и додао да је одбрана приговорила захтјеву тужилаштва о притвору.

- Рјешење о покретању истраге је на јучерашњи датум, што значи да је истрага званично покренута јуче, а Срђан је ухапшен прекјуче - рекао је Миљковић.

Миљковић је додао да су свједоци саслушани у марту и априлу и да је одбрана и на то упутила приговор.

- Не знамо у којој истрази су свједоци саслушани. Немогуће је да свједоци и докази из једне истраге буду на овај начин коришћени у овој истрази. Постоји много нејасноћа - рекао је он.

Према његовим ријечима, одбрана је данас приложила довољно доказа да Срђан није особа са спорне слике која се појавила у медијима.

- Имамо довољно доказа да докажемо да то на слици није Срђан. Током ове истраге се надам да ћемо успјети да убиједимо суд и тужилаштво - рекао је Миљковић.

Додао је и да су приложили и бројне доказе из којих се види да Срђан није био припадник полиције за вријеме рата, нити је био у околини Малишева или Клине у вријеме сукоба.

Такозвана косовска полиција ухапсила је Лазовића 27. јуна у Лепосавићу и од тада се налази у притвору.