latinica  ћирилица
29/06/2024 |  15:24 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

СПС: Осуда бруталног терористичког напада у Београду

Социјалистичка партија Српске најоштрије је осудила бруталан напад вехабије на припадника Жандармерије у Београду с циљем изазивања страха и позива све релевантне институције да предузму неопходне мјере како би се овакви инциденти спријечили у будућности.
СПС - Фото: Уступљена фотографија
СПСФото: Уступљена фотографија

- Овакви напади имају за циљ уношење страха и несигурности међу грађане, али ми поручујемо да нећемо дозволити да нас поколебају. Наша снага лежи у јединству, солидарности и одлучности да се боримо против свих облика тероризма и насиља - саопштено је из СПС-а.

У саопштењу се додаје да је ово напад на мир и стабилност Србије, али и цјелокупног региона, као и да је напад на чуваре реда и мира напад на све и на слободу, саопштено је из СПС-а.

- Србија се суочава са озбиљним изазовом у борби против екстремизма, тероризма и радикалних идеологија које пријете да наруше безбједност и угрозе мир - додају из СПС-а.

СПС пружа пуну подршку Србији, њеним институцијама и свим грађанима у овим тешким тренуцима, а повријеђеном припаднику Жандармерије жели брз опоравак.

- Овај напад нас подсјећа на важност заједничке борбе против свих видова екстремизма и тероризма. Уједињени можемо да савладамо све изазове и осигурамо бољу и сигурнију будућност за све наше грађане - истакли су из СПС-а.