latinica  ћирилица
28/06/2024 |  11:03 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Вишковић са делегацијом ЦРБЦ-а: Дионица пута Фоча-Шћепан Поље важна за Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци да делегацијом Кинеске корпорације за путеве и мостове (ЦРБЦ), коју је предводио директор ове компаније за средњу и југоисточну Европу Јанг Донг.
Вишковић са руководством кинеске компаније - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са руководством кинеске компанијеФото: Уступљена фотографија

На састанку је било разговора о реконструкцији дијела магистралног пута Фоча-Шћепан Поље и меморандуму које су Влада Републике Српске и ЦРБЦ недавно потписали.

Вишковић је рекао да је ова дионица веома важна за Републику Српску и да је један од приоритета Владе реконструкција овог магистралног пута, који је повезница између Републике Српске и Црне Горе.

Истакао је да је Република Српска спремна да се крене у другу фазу реализације меморандума, како би се што прије потписао уговор о финансирању и извођењу, односно како би радови на терену могли да почну.

Поручио је да је урађен пројекат за реконструкцију овог пута, чиме су се створили предуслови за извођење радова, али је остало да се што прије дође у позицију одобрења финансијских средстава за изградњу.

Донг, генерални директор "ЦРБЦ-а" за средњу и југоисточну Европу, рекао је да његова фирма интензивно преговара са "Путевима Републике Српске" како би усагласили све детаље и да "ЦРБЦ" разумије важност овог пројекта за Републику Српску.

Истакао је увјерење да ће сва документација ускоро бити припремљена како би радници могли да крену са радовима на терену.

Меморандумом је планирана изградња око 15 километара магистралног пута Фоча-Шћепан Поље, која је у дужини око 20 километара, а Влада Републике Српске је већ урадила почетну фазу од првих пет километара.

Састанку су присуствовали министарка финансија Зора Видовић и в.д. директор "Путева Републике Српске" Милан Дакић.