latinica  ћирилица
28/06/2024 |  08:35 ⇒ 08:35 | Аутор: СРНА

Ђурић: Поштовање међународног права кључно, Србија се бори за Космет

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је да је поштовање међународног права кључно и да је Србија земља која се бори за очување политичке и економске стабилности и мира на свим меридијанима, али и за своју позицију у вези Космета.
Марко Ђурић (фото: ТАНЈУГ / Министарство спољних послова Србије) -
Марко Ђурић (фото: ТАНЈУГ / Министарство спољних послова Србије)

Ђурић је ту поруку пренио учесницима засједања Генералне скупштине Организације америчких држава у Парагвају, нагласивши да је то била прилика да се Србија бори за своју позицију када је ријеч о територијалном интегритету и суверенитету Косова и Метохије, али и прилика да се разговара о све већој потреби за мултилатерализмом у свијету.

Он је навео да је посјета Парагвају била сјајна прилика за Србију да се профилише као земља која јача економске, политичке и културне везе с тим дијелом свијета.

- Србија користи сваку прилику да јача односе са земљама у овом дијелу свијета и сматрамо да је то наша упоредна предност у односу на неке друге државе из нашег региона - поручио је Ђурић.

Он је нагласио је да је Србија препозната, не само као растућа економија, већ и као поуздани и искрени пријатељ држава западне хемисфере, саопштено је из Министарства спољних послова.

- Србија за многе од тих земаља представља улазну капију на европски континент. То нама ствара многе развојне могућности - навео је шеф српске дипломатије.