latinica  ћирилица
27/06/2024 |  21:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Обилне падавине у Мионици, улице поплављене, вртић под водом

Обилне падавине и данас су се сручиле на мионичку општину. Вода је ушла у вртић, домаћинства, оштетила путну инфраструктуру, угрозила домаће животиње. Како се наводи у саопштењу Општине Мионица, улице су поплављене, а ријеке и канали су се излили.
Киша, поплаве - Фото: РТРС
Киша, поплавеФото: РТРС

Предсједник општине Мионица Бобан Јанковић на терену је са свим службама, васпитачима, грађанима који покушавају да спасу дјечије креветиће, постељине, инвентар у мионичкој Предшколској установи "Невен" која је под водом.

- Ово су тешки дани за нас. Само што смо се дочекали на ноге од претходне непогоде, данас нас је поново задесила поплава. На терену смо, са грађанима. Вртић је под водом - истакао је Јанковић и захвалио свим грађанима, васпитачима, ватрогасцима, људима на терену који су одмах дошли да помогну.

Према његовим ријечимам у већини општине Мионица оштећене су саобраћајнице, вода је ушла у домаћинства.

- Чинимо све што можемо у овом тренутку како бисмо помогли. Важно је да нико није животно угрожен и да се вода повлачи - рекао је Јанковић.

Киша је у мионичкој општини за мање од сат времена направила колапс, истиче се у саопштењу и додаје да се захваљујући надлежним екипама које су на терену ситуација полако стабилизује.

Из Предшколске установе кажу да не памте да се нешто овако десило.

- Скоро је све уништено - наглашавају васпитачи. Мионичку општину у суботу потукао је град, у уторак поплава, а данас је вода поново носила све пред собом, напомиње се у саопштењу.