latinica  ћирилица
27/06/2024 |  18:27 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

На Јахорини отворена љетња туристичка сезона (ВИДЕО)

На Јахорини је званично отворена љетна туристичка сезона. Посјетиоце очекује мноштво љетних садржаја и атракција на које домаћи туристи имају попуст од 50 одсто. Из Олимпијског центра Јахорина апелују на Министарство саобраћаја и веза да што прије у функцију пусте дионицу пута Осмице-Бистрица како би се избјегле гужве при доласку на планину.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

У новој љетној сезони туристе очекује мноштво нових атракција на Јахорини. Посјетиоце највише привлачи адреналински парк и вожња алпин костером с врха планине до гондоле Пољице.

У Олимпијском центру вјерују да ће сезона љетна сезона бити најуспјепшнија до сада јер су припремили много садржаја како би посјетиоци доживјели Јахорину на другачији начин.

- Сви држављани БиХ имају 50 осто на све садржаје и то могу да користе сваки дан позивам их да пробају све атракције да уживају у својој Јахорни, да имамо шест дана када ће бити потпуно бесплатан садржај као и данас за грађане Источног Сарајева - нагласио је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске, наглашава да је сваке године све више саджаја на Јахорини.

- Све више љетног садржаја је овде, што Олимпијски центар ради. Такође све више догађаја фестивала гастро понуде говори да Јахорина појачава капацитет што се тиче љета сигуран сам да све већи број туриста из земље региона и свијета долазити на Јахорину - поручио је Шулић.

Из Олимпијског центра апелују на Министраство саобраћаја и веза да доставе потребну сагласност како би се користила дионица пута Осмице-Бистрица која је завршена прије двије године али недостаје техничка верификација.

- Апелјуем још једанпут, не желимо да улазимо у проблеме, не желимо да пустимо пут без техничке верификације али чекамо двије године.  Господине Чубриловићу потпишите то у сљедећих пар дана или ћемо пустити пут - рекао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина.

У наредним данима на Јахорини се одржава фестивал "ФЕЈС 2024" на којем ће бити презентована љетна понуда Јахорине намијењена породици и појединцима који воле проводити активан одмор у природи.