latinica  ћирилица
27/06/2024 |  18:14 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Вишковић: Упркос притисцима, Српска стабилна и стоји уз своје грађане и компаније

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Република Српска, упркос притисцима, стабилна и да уредно и редовно извршава све обавезе.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- И овог јуна и овог Видовдана, као што је била и прошле и ове године, Српска одолијева притисцима и неће доживјети економски и финансијски колапс како неки упорно предвиђају и на све начине се труде и опструишу како би дошло до остварења њихових предвиђања, али се то неће десити - поручио је премијер Српске.

Вишковић је навео да се притисак врши на разне начине, политички и економски.

- Али како опет нису успјели у свом науму преко банкарског сектора, сада се притисак ради преко компанија, посебно у ИТ сектору и запослених у овим компанијама, што је удар на породице и компаније, а све у циљу да се буџет Републике Српске остави без прилива и изазову финансијски проблеми - нагласио је он.

Вишковић је рекао да се посебан притисак врши на компанију Сиријус, која је конзорицијум и обавља посао фискализације у Републици Српкој.

- Притисци нису лаки, на све начине и са свих страна се врше, али Република Српска као и до сада стоји уз своје компаније и грађане - рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Вишковић је раније данас изјавио да америчке санкције компанијама у Републици Српској највише штете наносе запосленима у тим компанијама, којима је, како је рекао, онемогућено рјешавање егзистенцијалних питања.