latinica  ћирилица
27/06/2024 |  17:23 | Аутор: РТРС

Добој: Суд наредио пуштање на слободу власника рингишпила који се преврнуо

Основни суд у Добоју одбио је приједлог за одређивање притвора и наредио пуштање на слободу мушкарца чији су иницијали Б.Ј. /68/ из Добоја ухапшеног због сумње да је изазвао општу опасност падом рингишпила у градском парку када су лакше повријеђена четири малољетника, а из добојског Окружног јавног тужилаштва су уложили жалбу на овакву судску одлуку.
Суд у Добоју - Фото: РТРС
Суд у ДобојуФото: РТРС

Из добојског Окружног јавног тужилаштва Срни је речено да су уложили жалбу због нарочитих околности да ће осумњичени поновити кривично дјело и уништити или сакрити доказе, те ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

- Ријеч је о кривичном дјелу за које је запријећена казна затвора од једне до осам година - навели су из Тужилаштва, које спроводи истрагу против Б.Ј. због сумње да се у понедјељак, 24. јуна, око 20.00 часова, у Парку народних хероја у центру Добоја преврнуо дјечији рингишпил, изазивајући опасност за живот људи и имовину већег обима.

Рингишпил се преврнуо на мјесту гдје је био окупљен већи број људи, а четири малољетна лица су лакше повријеђена.

Из Полицијске управе Добој раније су саопштили да су 24. јуна у 22.30 часова ухапсили лице Б.Ј, које је у уторак, 25. јуна, предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој уз извјештај о извршеном кривичном дјелу изазивање опште опасности.