latinica  ћирилица
27/06/2024 |  15:40 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Видовдан - празник у којем се преплићу српска историја, вјера и обичаји

Српски члан Предсједништва Бих Жељка Цвијановић честитала је крсну славу Војске Републике Српске, истичући да је Видовдан национални празник у којем се преплићу српска историја, вјера и обичаји.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- На један од најважнијих датума, који је дубоко усађен у свијест српског народа, Република Српска одаје дужну почаст војсци која је у Одбрамбено-отаџбинском рату одбранила њене границе и свој народ од потпуног страдања и прогона - нагласила је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су у борби за слободу и опстанак најбољи и најхрабрији синови српског народа дали животе и дијелове тијела и да су њихова несебична жртва и сјећање на њих трајна обавеза и завјет будућим генерацијама да чувају и јачају Републику Српску.

- У увјерењу да ћете са поносом наставити да баштините традицију славне и херојске Војске Републике Српске, још једном вам честитам крсну славу и желим професионалне и личне успјехе - навела је Цвијановићева у честитки команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, свим припадницима овог пука и некадашњим борцима Војске Републике Српске.