latinica  ћирилица
27/06/2024 |  14:41 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Нешковић: Нећу повући приједлог закона о Уставном суду БиХ

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић рекао је да неће повући из процедуре свој приједлог закона о Уставном суду БиХ и да је његов задатак као делегата да брани интересе српског народа и Републике Српске.
Дом народа ПС БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Дом народа ПС БиХФото: Уступљена фотографија

Нешковић је рекао да се небројно пута показало да су одлуке Уставног суда БиХ биле управо против Срба и Републике Српске.

- Моје инсистирање на овом закону је управо такво било да желим да отворимо разговоре на ову тему и нађемо заједничко рјешење које би показало да имамо интересе, односно да своје интересе скупимо у интерес БиХ, значи и Срби и Бошњаци и Хрвати - рекао је Нешковић у Сарајеву.

Према његовим ријечима, на овај начин не би постојало прегласавање, покушај одузимања ингеренција, те имовине, прије свега Републици Српској.

Одговарајући на питање да ли ће СДС ући у процес прекомпозиције власти на нивоу БиХ, с обзиром на жријебање за петог делегата Дома народа из Српске који је најавила Централна изборна комисије БиХ, Нешковић је рекао да није заговорник тога да његова странка тренутно буде у власти и да је сувише рано причати о томе.

- Нисам заговорник тога да СДС буде дио власти у БиХ, поготово не са оваквим представницима странака, као што су Зукан Хелез, Златко Лагумџија, Дамир Арнаут. Са таквим представницима, прије свега њихових народа, односно њихових политичких организација, а самим тим и представника БиХ, заиста немамо шта чинити, односно немамо заједнички језик - закључио је Нешковић.