latinica  ћирилица
27/06/2024 |  12:31 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Нема наставка сједнице, бошњачки делегати и даље блокирају рад

Предсједавајући Дома народа Парламентране скупштине БиХ Драган Човић закључио је данашњу сједницу због недостатка кворума, поручивши Бошњацима, чији делегати блокирају рад овог дома, да размисле о својим потезима, јер се блокира рад свих институција у БиХ.
Дом народа ПС БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Дом народа ПС БиХФото: Уступљена фотографија

Човић је констатовао да су на сједници присутна три делегата из Клуба српског народа, четири из реда хрватског, док представника Клуба Бошњака није било.

- Жао ми је што тиме улазимо у блокаду од стране Клуба Бошњака која траје већ три мјесеца и нисам сигуран како ће то даље ићи - рекао је Човић.

Он је навео да је могуће да буде заказана хитна сједница овог дома на којој ће једина тачка дневног реда бити приједлог буџета институција БиХ о којем би Савјет министара требао да расправља на данашњој сједници.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требао је данас да настави сједницу прекинуту 18. марта, када је Клуб делегата бошњачког народа напустио засједање због уврштавања у дневни ред Приједлога закона о Уставном суду делегата Желимира Нешковића.