latinica  ћирилица
27/06/2024 |  11:25 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Човић: Током једночасовне паузе покушаћу да обезбиједим кворум за рад

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да Дом нема кворум за наставак сједнице, јер нису присутни делегати Клуба бошњачког народа, али да ће током једночасовне сједнице покушати да га обезбиједи.
Дом народа ПС БиХ - Фото: СРНА
Дом народа ПС БиХФото: СРНА

- Данас смо планирали наставак сједнице која је прекинута 18. марта. С обзиром да смо обавили одређене разговоре, јасно је да ни данас немамо кворум за рад - рекао је Човић.

Он је навео да нема присутних делегата Клуба бошњачког народа и да ће током једночасовне паузе покушати да обезбиједи кворум.

На дневном реду сједнице која је прекинута 18. марта налази се и захтјев делегата Желимира Нешковића за разматрање Приједлога закона о Уставном суду БиХ према хитном поступку.

Сједница Дома народа прекинута је 18. марта након што је Клуб бошњачких делегата напустио засједање незадовољан што је у дневни ред уврштен овај приједлог закона.

Према овом приједлогу, Представнички дом Парламента Федерације БиХ би бирао шест судија, а Народна скупштина Републике Српске три како би из сваког од конститутивних народа могло да буде изабрано највише троје судија.