latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:15 ⇒ 07:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Добри разговори са представницима ЕУ, важан сигнал који се шаље инвеститорима

Предсjедник Србије Александар Вучић рекао је да је у Бриселу имао добре разговоре са представницима ЕУ и да је за Србију од средстава која ће добити кроз Агенду раста још важнији сигнал који се шаље инвеститорима да дођу.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Вjерујем да постоји тај простор кроз Агенду раста и реформе које проводимо на економском нивоу, а наравно послије морају да дођу ове, како их оне називају основне које се тичу владавине права. Много је важније то што је то позив инвеститорима да долазе у земљу, што је то показатељ да је Србија сигурна земља. Што можемо да рачунамо да смо близу такозваног инвестиционог рејтинга, дакле по први пут бисмо га добили у Србији, то би била фантастична веза грађане Србије - рекао је Вучић јуче новинарима у Бриселу.

Потребно је, како каже, да се сада чврсто задрже јавне финансије и бафери за будућност.

- Јер ја предвиђам, а до сада нисам гријешио по том питању, велику велику кризу у мјесецима које долазе. Само их молим, немојте да се понашате као у социјалистичкој и самоуправној доби, у којој сам много важан и успјешан јер сам добио више пара да потрошим, па да држава због тога испашта или плаћа додатну цијену. Дакле, ако ме нису добро разумјели, није ми никакав проблем на њихов позив, сам спреман да дођем на свако мјесто да им то објасним, да им то кажем, јер видим под каквим су притиском и предсједник владе и министар финансија, али, ето, то је моја молба за њих, јер желим да сачувамо у потпуности финансијску дисциплину до октобра и новембра - навео је он.