latinica  ћирилица
26/06/2024 |  16:01 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Акција "Рапид": Код ухапшених пронађено више од 70 килограма амфетамина

У акцији "Рапид" припадници Федералне управе полиције ухапсили су лица чији су иницијали А.В. /33/ и М.М. /28/ из Сарајева, О.Ч /32/ из Коњица и З.Н. /40/ из Источног Сарајева, код којих је пронађено око 74 килограма амфетамина, саопштено је из Федералне управе полиције.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У саопштењу је наведено да је пронађено и одузето 12 литара амфетаминског уља, килограм амфетамин кристал ајса, девет паковања са више стотина таблета екстази, ватрено оружје и муниција, више телефонских апарата и СИМ картица, вага за прецизно вагање, фолије и други прибор за производњу и паковање дроге.

У претходном периоду код сарадника ове организоване криминалне групе пронађено је и привремено одузето око осам килограма амфетамина, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ове особе се сумњиче да су на подручју Кантона Сарајево, Средњобосанског кантона, Зеничко-добојског кантона и Херцеговачко-неретванског кантона, неовлаштено производили и набављали амфетамин, дрогу коју су у изнајмљеном стану производили, припремали и паковали ради даљег стављања у промет трећим лицима.

Ухапшени су криминалистички обрађени и предати у даљу надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, које ће одлучивати о њиховом даљем статусу.

Акција је након вишемјесечне истраге започета јуче, а данас су извршени претреси на подручју Источног Сарајева, Коњица и Кантона Сарајево.

У саопштењу се наводи да су у радњама документовања извршења кривичног дјела посебан допринос дали службеници Обавјештајно безбједносне агенције БиХ, те припадници министарстава унутрашњих послова Средњобосанског, Зеничко-добојског, Херцеговачко-неретванског и МУП-а Републике Српске.