latinica  ћирилица
26/06/2024 |  14:52 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Вулић: Не знам о којој земљи Марфи пише и чијим интересима, у БиХ живе три конститутивна народа

ШеФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су аутори најновије објаве на налогу Амбасаде САД на платформи Икс о наводним заједничким интересима Америке и, како је наведено, грађана у БиХ помијешали земље, јер у БиХ нема грађана, већ три конститутивна народа и два ентитета.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је упитала о којим интересима и којим грађанима Мајкл Марфи пише?

- Одлазећи амбасадор форсира наратив о грађанима БиХ, умјесто о конститутивним народима и два равноправна ентитета и то више није ни скривена агенда унитарне, централистичке, имагинарне БиХ. Нема ту никаквог интереса, поготово заједничког, осим Марфијевог приватног и деструктивног - истакла је Вулићева за Срну.

Нагласила је да Мајкл Марфи није Америка и његов једини интерес у БиХ је да дође до распакивања Дејтонског мировног споразума.

- Амбасада САД, предвођена Марфијем, заступа интересе само бошњачког народа, а то је стварање исламске БиХ. Да су иоле искрене намјере каубоја Марфија и његових службеника, сви народи у БиХ би имали иста права и све жртве би биле једнако третиране, а не само бошњачке - истакла је Вулићева.

Она је констатовала да су Срби и Хрвати угрожен народ у БиХ, захваљујући једностраној и искључиво политици наклоњеној бошњачком народу, а коју проводе западне амбасаде, предвођене америчком и Мајклом Марфијем.