latinica  ћирилица
26/06/2024 |  14:43 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Ковачевић: ПДП се нада делегату уз помоћ Марфија, али побиједиће Република Српска (ВИДЕО)

Делегат Клуба Срба из СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да се одлуком о жријебању за петог делегата у овом Дому руши воља народа и покушава ослабити Република Српска, те додао да на то рачуна ПДП и амбасадор САД-а у БиХ Мајкл Марфи који им даје подршку.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Републику Српску нећете срушити. Побиједиће Српска“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић указује и на то да се по изјавама званичника ПДП-а може закључити да они већ знају исход и да рачунају на петог делегата из реда српског народа, што сматра веома опасним, јер је ријеч о кршењу правила, права и правде.

- То је невјероватно, то не постоји нигдје у свијету. Суд о истом случају одлучује три пута, два пута доноси исту одлуку а трећи пут доноси пресуду по налогу Мајкла Марфија. Уназад два мјесеца имамо њих из ПДП-а који се нуде и говоре како ће све бити другачије када они добију тај мандат. Имамо и бошњачке представнике који кажу како ће доћи до промјене - истакао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да је сада јасно на кога рачуна ПДП у Сарајеву, истакавши да они сматрају да у БиХ не постоји ниједан проблем осим Републике Српске, предсједника Милорада Додика и СНСД-а.

Када је ријеч о промјенама које најављује ПДП, Ковачевић каже да се њихове промјене могу огледати у прихватању Кристијана Шмита, који овдје борави с једним циљем, а то је унижавање Срба и нестанак Републике Српске.

- Може се мијењати и то да Република Српска остане без имовине и права која су предвиђена Дејтоном. Они из ПДП-а и СДС-а ће да прихвате и пристану на све оно што им каже налогодавац Мајкл Марфи - рекао је Ковачевић.