latinica  ћирилица
26/06/2024 |  14:08 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Вучић: Од састанка са Куртијем не очекујем ништа (ВИДЕО)

Од састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Бриселу не очекујем ништа, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC)

Вучић је рекао да очекује да ће Курти мало да виче и драми, као и увијек док му не каже да се заустави.

- Бореља и Лајчака ћу пажљиво да саслушам, да разговарам са њима. Борићемо се за интересе нашег народа. Да ли очекујем велике закључке? Не очекујем - поручио је Вучић у обраћању из Брисела.

Вучић је нагласио да су данашњи састанци били стратешки.

- Тема на свим састанцима је била агенда раста, јединствено тржиште и све што Србија може да уради. За нас су ово веома добри разговори и вјерујем да ћемо прије краја године имати прве транше из агенде раста, али важан је сигнал да добро радимо свој посао јер то привлачи инвеститоре. Али важније је да рјешавамо проблеме попут СЕПЕ, ПЕМ конвенције и Зелених коридора - нагласио је Вучић.

Предсједник Србије је оцијнио да ће бити бољи односи између Београда и Брисела. 

 

- Видјећете ускоро нови замах у наредних шест мјесеци, много европских лидера који долазе у Србију, много инвеститора - поручио је Вучић. 

 

Вучић је додао да је за Србију добра вијест реизбор фон дер Лајен.

Према његовим ријечима Србија има нови замах и прилику да убрза процес европских интеграција, али да односе учини кориснијим за српски народ.