latinica  ћирилица
26/06/2024 |  14:06 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Кантон Сарајево: У акцији "Омерта" због дроге ухапшено седам лица

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су седам лица са подручја Кантона Сарајево због дроге, а у претресима на 10 локација пронађени су дрога, новац и возила која су кориштена приликом извршења кривичних дјела.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У акцији "Омерта" ухапшена су лица чији су иницијали М.Х, Д.Х, С.Х, Е.Д, М.М, Р.Г, и М.К, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ова лица осумњичена су да су, дјелујући као организована криминална група на подручју Кантона Сарајево, дуже вријеме набављала дрогу на илегалном тржишту коју су даље дистрибуисала с циљем стицања противправне имовинске користи.

У претресима на 10 локација пронађени су одређена количина дроге, телефони, СИМ картице, новац, путничка возила која су кориштена приликом извршења кривичног дјела, као и други предмети који се могу довести у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ухапшена лица биће криминалистички обрађена у просторијама Федералне управе полиције, те предата у даљу надлежност тужилаштву Кантона Сарајево уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.