latinica  ћирилица
26/06/2024 |  11:59 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

ЖРС: Путнички воз ударио жену на отвореној прузи између Челинца и Врбање

Путнички воз "Жељезница Републике Српске" јутрос је ударио жену која се налазила на колосијеку на отвореној прузи између жељезничких станица Челинац и Врбања, саопштено је из те компаније.
ЖРС - Фото: РТРС
ЖРСФото: РТРС

У саопштењу се истиче да је да је машиновођа уочивши женску особу како прелази пругу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се, нажалост, незгода и ванредни догађај није могао избјећи.

Из ЖРС су навели да се ванредни догађај десио у 9.30 часова, а да је путнички воз саобраћао на релацији Добој - Бањалука.

- Увиђај је у току, а повријеђена жена је одвезена амбулатним колима службе Хитне помоћи Бањалука - потврдили су из ЖРС.

На лице мјеста по пријави ванредног догађаја, изашле су надлежне службе Хитне помоћи, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија за ванредне догађаје ЖРС.

Из "Жељезница" апелују и упозоравају грађане на обавезно поштовање прописа, забрану ходања пругом и задржавања на колосијецима, као и на обавезно поштовање забране приласка прузи на мјестима гдје то није дозвољено.

- Жељезничка пруга прелазе се искључиво на мјестима гдје је то дозвољено и предвиђено - подсјећа се у саопштењу и додаје да су пјешаци, као и сви други учесници у саобраћају, обавезни да поштују сигнализацију и знакове упозорења крај пруге, те да се не крећу по прузи.