latinica  ћирилица
25/06/2024 |  16:21 | Аутор: СРНА

Оптужница против шест лица због шверца 2,5 тоне кокаина

Специјално тужилаштво у Црној Гори оптужило је шест лица за шверц 2,5 тона кокаина и 59 килограма метамфетамина.
Подгорица, Управа полиције - одузета марихуана - Фото: СРНА
Подгорица, Управа полиције - одузета марихуанаФото: СРНА

Оптужница Вишем суду у Подгорици предата је против Зорана Ковачевића, Ненада Нововића, Недељка Бркана, Милована Бурића, Рада Војводића и Зорана Дрешића, преносе подгорички медији.

Специјални тужилац Вукас Радоњић рекао је да су ова лица оптужена за кривична дјела стварање криминалне организације и неовлашћена производња, држање и стављање у промет дроге.

- Основано се сумња да су, као припадници криминалне организације, остварујући криминални план, кријумчарили ради продаје 150 килограма кокаина и 59 килограма метаметамина, морским путем од Белгије до близу Аустралије, од септембра до децембра 2020. године - појаснио је Радоњић.

Према његовим ријечима, М.Б. je оптужен и за кријумчарење 380 килограма кокаина преко Сјеверног мора до Шведске, у мају 2020. године, а заједно са З.К. и за кријумчарења ради продаје 1.834 килограма кокаина, од Јужне Америке до Шпаније од краја јануара до друге половине фебруара 2021. године.

- Окривљенима М.Б. и Н.Б. ставља се на терет и кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет дроге, због кријумчарења ради продаје 199 килограма кокаина, морским путем, од Белгије до близу Аустралије, од краја јануара до средине марта 2021. године - истакао је Радоњић.

У оптужници је предложено да окривљенима буде продужен притвор.