latinica  ћирилица
22/06/2024 |  23:10 ⇒ 23/06/2024 | 08:13 | Аутор: РТРС

Невријеме послије врелог таласа – јаки пљускови, грмљавина и град широм Србије, ванредна ситуација у Осечини (ВИДЕО)

Jаки пљускови, грмљавина и град погодили су Србију послије врха топлотног таласа и температура до 40 степени.
Лед - Фото: илустрација
ЛедФото: илустрација

Непогода праћена грмљавином захватила је подручје Колубарског округа (Осечина и околина), наводи РХМЗ, који је издао упозорење на јачање и премјештање невремена према Коцељеви.

Подриње и Мачвански округ погодили су јаки пљускови, грмљавина и град.

У Златиборском, Моравичком и Рашком округу на југозападу земље понегдје су забиљежени пљускови са грмљавином уз ријетку појаву града, као што је на примјер било у Краљеву..

Невријеме праћено градом погодило је данас неколико ивањичких села, а предсједник ове општине Момчило Митровић каже да ће бити оформљена комисија за процјену штете.

- Града је било у Катићима, Анатеми и на читавом потезу ка Мочиоцима. Град је падао величине љешника око 15 минута. Међутим, опасност од нових падавина још увек траје и противградни стријелци и даље дејствују - рекао је Митровић.

Колика је причињена штета још увијек се са сигурношћу не може рећи, све док не прође опасност од нових падавина, напомиње он.

- Биће оформљена нова комисија општине Ивањица које ће изаћи на терен и утврдити причињену штету. Према ријечима мјештана, највише је губитака у малињацима - рекао је Митровић.

Невријеме праћено јаком кишом захватило је послије подне и Ариље.