latinica  ћирилица
22/06/2024 |  22:00 | Аутор: СРНА

На "Видовданском сабору" наступили ансамбли из Српске и Србије

"Видовдански сабор" одржан је вечерас у Зворнику, а наступила су културно-умјетничка друштва /КУД/ из Републике Српске и Србије.
"Видовдански сабор" у Зворнику - Фото: СРНА
"Видовдански сабор" у ЗворникуФото: СРНА

На "Видовданском сабору" наступили су КУД-ови "Младост" из Пецке, "Електропорцелан" из Аранђеловца, "Костолац" из Костоца, "Бранко Радичевић" из Сремске Митровице и домаћин "Свети Сава" из Зворника.

Предсједник зворничког КУД-а Драган Голић рекао је новинарима да му је жао што због обилне кише нису могли одржати овај догађај на отвореном, већ у Рекреативно-спортском центру.

Голић је нагласио да је овај сабор веома важан јер је Видовдан један од најзначајнијих празника код Срба, и додао да се овим догађајем чувају традиција и народни обичаји.

Драган Ђорђевић, умјетнички руководилац Фолклорног ансамбла "Бранко Радичевић" из Сремске Митровице, изразио је задовољство што су дио "Видовданског сабора" у Зворнику.

- Основна наша дјелатност је очување традиције и радо учествујемо на овом сабору - рекао је Ђорђевић, који је и предсједник Међународне федерације фолклорних ансамбала Србије.

Истичући да имају одличну сарадњу са КУД-ом "Свети Сава", Ђорђевић је рекао да ће зворничко друштво бити њихов гост на Међународном фестивалу фолклора у августу.

Организатор "Видовданског сабора" је КУД "Свети Сава", а покровитељ Град Зворник.