latinica  ћирилица
20/06/2024 |  22:34 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Поетско-музичко вече Милошевића и Режака

У Народном позоришту Источно Сарајево вечерас је одржано поетско-музичко вече "Поезија и пјесма живота" пјесника Марка Милошевића и кантаутора Бориса Режака, које је поводом 28 година постојања као поклон читаоцима организовала градска Матична библиотека.
Источно Сарајево - поетско-музичко вече "Поезија и пјесма живота" - Фото: СРНА
Источно Сарајево - поетско-музичко вече "Поезија и пјесма живота"Фото: СРНА

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац изразила је задовољство што је интересовање за поетско-музичко вече два сјајна умјетника било велико.

- Вечерас смо акценат ставили на наше читаоце, људе који свакодневно долазе у библиотеку и с нама дијеле своје најљепше тренутке, али и оне стидиљивије који ће тек да уђу у свијет књиге - рекла је Кулашинчева.

Она је додала да је у плану да се у наредним годинама сваког јуна организује неки сличан догађај како би се читаоцима понудио и такав садржај.

Истакла је да је задовољна чињеницом да је сваке године све више читалаца, напоменувши да је у ери модерне технологије веома битно показати важност библиотеке и књиге.

Иначе, Матична библиотека ове године обиљежава 28 година постојања.

Марко Милошевић, аутор четири збирке поезије "Кроз живот душом", "Побједа себе", "Захвала" и "Капут", са заједничкм поднасловом "Поезија живота", изразио је задовољство што се представио публици у Источном Сарајеву.

Милошевић је истакао да му је изузетно драго због чињенице да су чланови Матичне библиотеке имали предност при набављању улазница, те што још има људи који прате овакве догађаје и знају да цијене лијепу ријеч и праве вриједности.

Кад је ријеч о концепту поетско-музичко вече, Милошевић је рекао да је он дошао на ту идеју и да је једини пјесник који говори своје стихове.

- Има глумаца који раде кабаре гдје комбинују музику и поезију, али да неко говори своје стихове, а Борис да пјева своје пјесме – тога нема. Мислим да смо се издвојили по томе, и за годину дана колико наступамо, имамо 90 наступа, што је импозантно - рекао је он.

Он је истакао да је на њиховим наступима увијек велико интересовање публике, да увијек буде лијепих утисака, а да зарада иде у хуманитарне сврхе.

Режак је изразио задовољство што је имао прилику да наступа у Народном позоришту, те подсјетио како је дошло до сарадње са Милошевићем.

- Просто сам помислио ко сада слуша поезију, а ја за клавиром изводим своје пјесме. Није ми се у почетку учинило да ће то бити толико примамљиво, а испоставило се потпуно супротно и увијек се тражи карта више. Сада смо сваки дан у неком другом позоришту или културном центру - рекао је Режак.

Познати бањалучки кантаутор је најавио да ће у Источном Сарајеву наступити поново са својим бендом 28. августа.

Режак је до сада објавио албуме "Након толико година" и "Корак даље", а учествовао је на бројним музичким фестивалима у земљи и иностранству.