latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:34 | Аутор: СРНА

Вулић: СНСД и српски клуб показали јединство у заштити српских интереса

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да се данас показало кроз дискусије на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да су Српски клуб и СНСД јединствени када је ријеч о заштити српских интереса.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Ко год жели са нама добру сарадњу поштоваће нас, као што ми поштујемо друге народе - навела је Вулићева.

Говорећи о тачки дневног реда која се односила на смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, Вулићева је истакла да се ова, како је рекла, неправедна тачка, није требала уопште наћи на данашњој сједници.

- Цитирала сам на сједници чланове Устава и закона које су покушали прекршити људи који мисле да овдје могу да владају политикама и да могу бити креатори будућности, као што су предлагачи иницијативе из СДА - истакла је Вулићева.

Она је навела да су се данас покушала оспорити слобода изражавања и права на мишљење, а све у свјетлу договора СДА и одређених политичких структура о смјени Савјета министара.

- Чекају одлуку Суда да се СНСД-у одузме четврти делегат у Дому народа, а онда на сцени имамо овако нешто што се зове покушај одузимања права мишљења и права изражавања - навела је Вулићева.

Она је указала да сви имају право на мишљење и обавезу да поштују све жртве из било којег народа, додајући да се Срби покушавају убиједити да над њима нису почињени злочини.

- То није говор демократије, будућности и просперитета. То је говор лицемјерства, лобирања у међународним круговима и распакивања Дејтонског мировног споразума с циљем стварања исламске БиХ - нагласила је Вулићева и додала да српски народ у томе неће учествовати.

Она је додала и да представници српског народа у заједничким институцијама неће дозволити да било ко, на било који начин карактерише српске министре.

- Нешић је једини министар у Савјету министара који је уз Борјану Кришто добио похвалу када је у питању европски пут БиХ - подсјетила је Вулићева.