latinica  ћирилица
19/06/2024 |  11:52 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Приједор: Годишњи концерт СКУД "Др Младен Стојановић" (ВИДЕО)

У оквиру културног љета у Приједору, одржан је завршни концерт Српског културно умјетничког друштва "Др Младен Стојановић".
СКУД Приједор - Фото: РТРС
СКУД ПриједорФото: РТРС

Фолклорне секције и вокална група Приједорчанима су представили српске традиционалне игре. На концерту се представило више од 300 учесника. Од малишана до ветерана, рекреативаца, који су, између осталог, представили влашке и игре из Лесковца.

Катарина Тадић каже да је члан овог КУД-а годину и два мјесеца, те за да јој много значи игра, плес, упознавање нових људи и очување традиције.

Ана Станар, члан извођачког ансамбла и фолклорне групе СКУД-а, рекла је да је у овом друштву од своје пете године.

- Много ми значи фолклор, волим да играм и на тај начин да чувам традицију - истакла је она.

Српско културно умјетничко друштво "Др Младен Стојановић" сваке године организује завршни концерт када чланови друштва представе све што су урадили током године.

Мара Ећим, предсједница СКУД-а, нагласила је да је завршни концерт, између осталог, и годишњи како би се видјело шта су све кореографи, вође група, као и вође пјевачких група и сви они који раде са дјецом, урадили и све то презентовали свом граду.

СКУД "Др Младен Стојановић" је најстарије културно-умјетничко друштво у БиХ. Сљедеће године прославља 140 година постојања.