latinica  ћирилица
18/06/2024 |  18:49 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Вујичић: На сцени америчка каубојска демократија

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић рекао је Срни да најновије америчке санкције фирмама и појединцима из Републике Српске представљају каубојску демократију која функционише по систему ако ниси самном и не радиш оно што ти кажем можем очекивати најгоре могуће притиске.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

Он је навео да је несхватљиво да Министарство финансија САД, земље која се сматра поборником демократије, уводи санкције фирмама и појединцима у Републици Српској, а чак и једној телевизији.

- Ово је невјероватан притисак Америке на институције и фирме које послују Српској, а неке чак и не послују, а тобоже да имају везе са СНСД-ом или са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком или његовим сином Игором - рекао је Вујичић.

Он је истакао да је недопустиво да америчко Министарство финансија иде до те мјере да се петља у пословање појединих приведних субјеката у Српској који су се показали као веома успјешни.

- Можда је и разлог тога да су се негдје у неким пословима судариле са амаричкимм фирмама, показавши да су оперативније и боље, те да их на овај начин Американци желе елиминисати. На дјелу је један облик притиска који је својствен фашистичким земљама с половине 20. вијека, а не би требао бити својствен Америци која жели да се прикаже као најдемократичнија на свијету - рекао је Вујичић.

Он је изразио наду да ће компаније из Републике Српске наставити да послују као што су пословале и да амерички притисци неће довести до угрожавања радних мјеста, јер је Српској најважније успјешно пословање домаћих компанија и задовољство радника.