latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:59 | Аутор: РТРС

Глигорић: Бањалука доживјела бетонизацију за вријеме мандата градоначелника Станивуковића

Предсједник ГрО СПС Бањалука Саша Глигорић изјавио је да је Бањалука доживјела потпуну бетонизацију за вријеме мандата Станивуковића, обзиром да су у претходном периоду вршене претежно декоративне промјене већ постојећих зелених површина у граду.
Саша Глигорић - Фото: Уступљена фотографија
Саша ГлигорићФото: Уступљена фотографија

- Код Народног позоришта је већ постојао парк који Станивуковић поново прави, а исти је случај и са парком код књижаре "Култура". Посебно је проблематична намјера да се уништи зелена површина на Купусишту, да се уклоне предвиђена школа и вртић, а уцрта још једна нова зграда - поручио је Глигорић.

Он је упитао градоначелника Бањалуке зашто не изгради нови парк тамо гдје никада није постојао, у неком дијелу града који је прекривен бетоном, чиме би стварно допринио враћању природе у наш највећи град.

- Између ТЦ Делта и Кампуса су такође биле зелене површине гдје се сада гради парк. Једини нови парк је онај код бившег кина Козара, али ни то није прошло без малверзација јер је та парцела замјењена за много скупљу и бољу парцелу код зграде Владе, и на тај начин је неком инвеститору омогућена изградња много већег стамбено-пословног комплекса. Чак су и у насељу Борик код пијаце планирани небодери, а у насељу Алеја центар умјесто школе ницаће нове зграде - изјавио је Глигорић.

Он је на крају поручио да СПС предлаже изградњу парка и највећег градског вртића на Паскулиној циглани, те да паркови величине два метра квадратна као онај код Кајака вријеђају достојанство бањалучана.