latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:57 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Нешић: Бошњачки политичари имају само један циљ - нестанак Републике Српске

Бошњачки политичари имају само један циљ, а то је нестанак Републике Српске и српског народа као конститутивног у БиХ и спремни су да се за то боре и да то реализују, а да ли ће до тога доћи зависи искључиво од српског народа, његовог јединства и слоге, изјавио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Он је, коментаришући изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза који је најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек, истакао да Хелез само искрено говори оно што мисле сви бошњачки политичари.

- Хелез само говори оно што сви они мисле и што ми сви који смо у заједничким институцијама, а вјерујем и сви који се озбиљно баве политичком ситуацијом у БиХ, врло добро знамо - сматра Нешић.

Према његовим ријечима, знају се намјере бошњачких политичара, а то је нестанак Републике Српске, због чега се удара и на њеног предсједника Милорада Додика монтираним судским процесом.

- И зато је понашање /Кристијана/ Шмита онакво какво јесте - навео је Нешић за Срну и додао да је циљ јасан, а то је нестанак Републике Српске.

Хелез је најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је запријетио да ће Срби "извући дебљи крај" ако се не повинују његовом плану о подјели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Хелез је мишљења да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.