latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:28 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Црнадак: Хелез храбро проговорио

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак коментарисао је јучерашње изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза рекавши да је функционер СДП-а "храбро проговорио и јавно потврдио оно што се и раније знало".
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

Хелез је рекао да су га из СДП-а убјеђивали да је "добро да СНСД добије четвртог делегата у Дому народа ПС БиХ, што алудира да су се итекако питали о томе да ли ће СНСД добити тог делегата".

- Али је то СДП крио као змија ноге. Ова странка је подмукло, јавно дајући подршку опозицији, заправо гласала за СНСД и обезбједила им четврти мандат у Дому народа. Овај поступак СДП-а је у претходном периоду нанио огромну штету, потпуно "закључао" читав систем на нивоу БиХ и омогућио СНСД-у незамјењиву позицију у власти, из које већ двије године пријете и уцјењују - навео је Црнадак у објави на Фејсбуку.

Истакао је да се нада да ће Тужилаштво БиХ прочитати изјаве замјеника предсједавајућег Савјета министара Зукана Хелеза и приоритетно узети у рад кривичне пријаве које је у име ПДП-а поднио предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, а које се управо односе на "незаконитости приликом гласања у Народној скупштини Републике Српске за делегате Дома народа".