latinica  ћирилица
14/06/2024 |  08:18 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

Видовић: Свесрпски сабор - један од најзначајнијих догађаја од када постоји Српска (ВИДЕО)

Свесрпски сабор је изузетно значајан догађај за Републику Српску, један од најзначајнијих од када постоји Република Српска, рекла је Зора Видовић, министар финансија у Влади Републике Српске, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Свесрпски сабор, Београд - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Свесрпски сабор, БеоградФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Некада је важно да и поред финансијске помоћи имамо моралну и политичку подршку, поготово у свијету, гдје је Србија и те како присутна. Сада је све јавно, прецизно речено шта мисли о положају Српске, нашим правима и то је за нас велика ставр, огроман вјетар у леђима, јер сада смо јачи у сваком смислу - нагласила је Видовићева. 

Видовићева је нагласила да је у  у Београду на Сабору потписано доста меморандума између Републике Српске и Србије.

- Они ће прецизирати одређене ствари. Наша сарадња са Министарством финансија Србије изузетно добра, имали смо велику помоћ од њих. Радимо на једном споразуму који ћемо потписати. Веома значајан споразум а везан је за дигитализацију осигурања. Србија је то одрадила прије неколико година, и имају велике бенифите за државу, а посебно је важна за грађане. Наша је жеља да комплетан пројекат препишемо и код нас. Разговарано је на заједнички излазак на међународна финансијска тржишта - поручила је Видовићева.

Користи од ЕКСПО 2027 имаће и Република Српска.

- ЕКСПО 2027 ће произвести позитивне ствари не само за Србију, већ и за цијели регион, а наравно и за Српску - додала је Видовићева.