latinica  ћирилица
08/06/2024 |  16:08 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Расписан јавни конкурс за додјелу књижевне награде "Шушњар"

Организациони одбор овогодишње књижевне манифестације Књижевни сусрети "Шушњар 2024" именовао је жири за додјелу књижевне награде "Шушњар".
Књижевни сусрети "Шушњар"-архив - Фото: СРНА
Књижевни сусрети "Шушњар"-архивФото: СРНА

У саставу жирија су Мирко Вуковић као предсједник, те Зоран Костић и Живојин Ракочевић у својству чланова жирија.

Награда "Шушњар" додјељује се сваке године афирмисаном писцу свих књижевних родова и врста, који ствара у духу српске књижевне традиције и језика, његује културно насљеђе и српску духовност, подстиче племенита и патриотска осјећања, а узимајући у обзир његово цјелокупно књижевно дјело са нагласком на књигу објављену између два "Шушњара2.

Награда се може додијелити и писцима чија дјела не припадају српској књижевности, а који су освједочени пријатељи српског народа и који су дали допринос српској књижевности и култури.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500 КМ.

Кандидате за добитника награде могу предложити удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности и појединци уз обавезу да приједлог буде достављен у три штампана примјерка књижевног дјела са образложењем.

Приједлози се достављају у запечаћеној коверти путем поште на адресу: РЕПУБЛИКА СРПСКА; Општина Оштра Лука; Општинска управа; Николе Тесле бр. 68; 79 263 Оштра Лука или непосредно на протокол Општине Оштра Лука, са назнаком "ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ `ШУШЊАР` У 2024. ГОДИНИ".

Рок за достављање приједлога је 26. јуна.

Име добитника овогодишње награде жири ће саопштити крајем јула, а званично саопштење жирија и додјела награде биће уприличени 1. августа у оквиру књижевних сусрета "Шушњар 2024" у Оштрој Луци.