latinica  ћирилица
07/06/2024 |  13:56 | Аутор: СРНА

Традиционална манифестација културе - "Вишеградска стаза"

Рециталом "Не руши мостове", који су извели ученици Средње школе "Иво Андрић", у Вишеграду је почела традиционална манифестација културе "Вишеградска стаза", посвећена Андрићу и његовом дјелу.
Вишеградска ћуприја - Фото: РТРС
Вишеградска ћупријаФото: РТРС

Након рецитала положено је цвијеће на спомен-обиљежје овом нобеловцу крај вишеградске ћуприје, као и на споменик Андрићу у Андрићграду.

Директор Средњошколског центра "Иво Андрић" Драгана Зечевић рекла да је манифестација почела изведбом ученика, те изразила одушевљење што ученици у свијету модерних технологија читају дјела Ива Андрића.

- У програму ученика могли су се чути цитати из Андрићевог романа "На Дрини ћуприја", а у позадини програма у пратњи ученика на гитари изведена је пјесма о Вишеграду - навела је Зечевићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је припремљен садржајан програм поводом манифестације "Вишеградска стаза".

- Задовољство је било видјети велики број ученика. Ово је прилика да позовем све суграђане да буду дио ове манифестације и својим присуством увеличају богат програм - истакао је Ђуревић.

Манифестација "Вишеградска стаза" биће свечано отворена вечерас у 19.00 часова у Дому културе у Вишеграду.