latinica  ћирилица
30/05/2024 |  08:46 ⇒ 10:26 | Аутор: РТРС

ОЈТ Бањалука: Предложен притвор због неовлаштене производње и промета опојних дрога

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњичених лица упутио је данас приједлог Окружном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, саопштено је из ОЈТ Бањалука.
Окружно јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштвоФото: РТРС

Притвор је предложен против: Ђ.Б., Л.М., С.С., Б.З., М.В., М.В., Р.А., П.Д., Ј.Д., П.Д., С.Г., Ћ.А., Ћ.М., Т.М., М.Б. и Р.М., сви из Бањалуке, наводи се у саопштењу.

Приједлог за притвор заједно за приједлогом Суду за издавање потјернице упућен је и против осумњичених Н.Ј. и М.Д. који нису доступни органима гоњења.

У временском периоду од почетка 2023.године до 28. маја 2024..године, осумњичена лица су вршила набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали опојне дроге кокаин и марихуана корисницима на подручју Града Бањалуке, наводи се у саопштењу.

Тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства, постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.