latinica  ћирилица
29/05/2024 |  12:12 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Пријем за полицијске службенике ангажовани у мировним мисијама УН (ВИДЕО)

Поводом Међународног дана мировних снага Уједињених нација, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић организовали су пријем за полицијске службенике МУП-а Српске који су били или су тренутно ангажовани у мировним мисијама УН-а.
Каран са полицијским службеницима - Фото: РТРС
Каран са полицијским службеницимаФото: РТРС

До сада је на разним позицијама у мировним мисијама УН-а, у осам земаља свијета учествовало више од 100 полицијских службеника МУП-а Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да су припадници МУП-а који учествују у мировним мисијама широм свијета полицијски амбасадори Српске.

- Била је част разговарати данас с припадницима МУП-а који су били и који су дио мировних мисија УН широм свијета. Укупно 10 припадника МУП-а Српске у овом тренутку налази се у мисијама у Јужном Судану и Кипру - рекао је Каран, након свечаног пријема за припаднике МУП-а.

Припадник МУП-а Српске Маја Гачић, која је окончала своју мисију на Кипру, а претходно је три пута била у Јужном Судану, нагласила је да је са колегама часно обављала све послове и задатке.

У Јужном Судану дио мировне мисије био је и припадник МУП-а Ратко Гојић који је претходно боравио и у Либерији.

- Имао сам ту част да два пута представљам Републику Српску у мировним мисијама. Био сам командант и шеф операција. У већини случајева припадници МУП-а Републике Српске обављају руководне функције и по томе смо препознати у свијету и УН. Уживамо велико поштовање од припадника УН, али и земаља у којима смо служили - истакао је Гојић.