latinica  ћирилица
28/05/2024 |  08:48 ⇒ 08:57 | Аутор: СРНА

Шулић: Фокус на представљању понуде Српске руским купцима и туристима

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је значајно да постоји континуитет у сарадњи са Русијом, те да је фокус на представљању домаће понуде руским купцима и туристима.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је подсјетио да је Влада Српске усвојила информацију о Мапи пута за реализацију прироритетних праваца сарадње влада Српске и Санкт Петербурга до 2026. године, те појаснио да су, између осталог, дефинисане активности на промоцији производа из Српске и њених туристичких потенцијала на руском тржишту.

Према његовим ријечима, ниједна од тих активности није нешто што може преко ноћи да донесе резултате, посебно не на тако великом тржишту какво су Санкт Петербург и Руска Федерација.

- Заједничким активностима настојимо унаприједити привредну сарадњу, а наш фокус је на томе да, прије свега, представимо нашу понуду руским купцима и туристима. Помаци су итекако видљиви и сигуран сам да ће наредне активности допринијети даљем расту и развоју сарадње - истакао је Шулић.

Он је додао да документ Мапа пута представља наставак активности које су реализоване у претходном периоду, а које су биле базиране на сличним документима.

Шулић је рекао да се интензивно ради на увезивању и остваривању директних контаката међу привредницима, промоцији и пласману домаћих производа.

- Ради се и на организовању догађаја и манифестација које у свом фокусу примају промоцију туристичке понуде Српске и привлачења руских туриста - закључио је Шулић за Срну.

Влада Републике Српске усвојила је 16. маја информацију о Мапи пута активности за реализацију приоритетних праваца сарадње Владе Санкт Петербурга и Српске од 2024. до 2026. године.

Ријеч је наставку сарадње и реализације активности између Републике Српске и Санкт Петербурга и са тим у вези планирано је потписивање четврте Мапе пута, саопштено је раније из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Документ обухвата заједничке активности у области индустрије, привреде и предузетништва, трговине и туризма, здравља и социјалне заштите, просвјете и културе, науке и високог образовања, те омладине и спорта.