latinica  ћирилица
22/05/2024 |  16:18 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

У петак презентација регионалног пројекта развоја руралног туризма у Хан Пијеску

На Хан Пијеску у петак, 24. маја, биће представљен пројекат развоја руралног туризма у прекограничком региону Србије и БиХ, који ће већим дијелом финансирати ЕУ, а грант од 243.065 евра биће у једнаком омјеру инвестиран у Хан Пијесак и Лозницу.
Зграда општине у Хан Пијеску - Фото: СРНА
Зграда општине у Хан ПијескуФото: СРНА

Општина Хан Пијесак је пројекат "Развој руралног туризма као основе за будући одрживи развој у прекограничком региону Србије и БиХ" кандидовала 2022. године, уговор о имплементацији је потписан у септембру 2023. године, а реализоваће се до септембра 2025. године, речено је Срни у овој локалној заједници.

Хан Пијесак је носилац пројекта јер, како је наведено, има капацитете да га реализује и даје подршку развоју туризма на свом подручју, што је посебно значајно у контексту недавног проглашења подручја ове локалне заједнице за ваздушну бању.

Партнери пројекта су град Лозница, Ловачко удружење "Студена Гора" са Хан Пијеска и Ловачко удружење "Гучево" из Лознице.

Презентација пројекта почиње од 11.00 часова.

Тијело за уговарање овог пројекта је Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ Министарства финансија Србије.