latinica  ћирилица
22/05/2024 |  12:51 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Вулић: Не ради се о судском процесу, већ о Марфијевом иживљавању

Посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић рекла је пред почетак данашњег рочишта пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића због непоштовање одлука Кристијана Шмита, да се овдје уопште не ради о судском процесу, него о апсолутном иживљавању америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија над лидером српског народа у Српској.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је истакла да је ово заправо показивање његових мишића и како Марфи покушава да дисциплинује предсједника Републике Српске.

- Да ово није никакав судски процес, најбоље потврђује чињеница да ми у парламенту, о закону по коме наводно суде предсједнику Републике нити смо расправљали, нити смо га усвојили, а самим тим излишно је о њему и коментарисати - рекла је она.

Вулићева је навела да генерално Марфи у сарадњи са Шмитом, ништа друго ни не ради, већ покушава да изврши сатанизацију српског народа, и то од "главе, односно од лидера српског народа, а то је дефинитивно предсједник Републике Српске".

- Али ево борићемо се, боримо се. Ми се не плашимо ни њих, ни њихове мржње, нити њихових насртаја на српски народ, а све ово што раде је апсолутни покушај истребљења Срба и Хрвата са подручја БиХ како би дошли до свог сна - унитарне БиХ - рекла је Вулићева и поручила да се ријетко који сан остварио, па тако неће ни овај њихов.

Пред Судом БиХ воде се процеси против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Рочиште је заказано за 13.00 часова.

На претходном рочишту 29. априла Суд БиХ и одбрана нису прихватили као доказ Тужилаштва БиХ Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".