latinica  ћирилица
22/05/2024 |  12:11 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

"Директни приходи од пореза 1,4 милијарди КМ"

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини да, према подацима Пореске управе, директни приходи од пореза који се уплаћују у републички буџет за прва четири мјесеца ове године износе 1,4 милијарде КМ и већи су за четири одсто већи него што је пројектовано овогодишњим буџетом.
Новац - Фото: илустрација
НовацФото: илустрација

Одговарајући на посланичка питања током Актуелног часа, Вишковић је оцијенио да су и приходи од индиректних пореза у овом периоду већи него што је пројектовано буџетом за ову годину.

Вишковић је навео да је циљ Владе Републике Српске што бољи рад јавних предузећа у Српској, укључујући "Жељезнице", те да су на том плану у сарадњи са међународним финансијским организацијама формирана одговарајућа тијела да би се пословање ових фирми подигло на што виши степен.

- А све да би грађани и буџет имали што већу корист на том плану - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да није престало финансирање из Инвестиционо-развојне банке, као и да ће Влада Републике Српске наставити да подржава и Савез логораша који би као организација проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата требала да јединствено заступа интересе тих категорија.

У Бањалуци се одржава девета редовна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће Парламент Српске заузети став о предложеној резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а.