latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:31 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

"Е-сагласност" за доставу рачуна мејлом

Пореска управа Републике Српске подсјећа пореске обвезнике – власнике непокретности да је у функцији нова електронска услуга "е-сагласност", путем које и електронским путем могу дати сагласност за доставу рачуна за порез на непокретности путем мејла.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Приступ овој услузи, чији је циљ да се обвезницима пореза на непокретности олакша измиривање обавеза, али и да се смање трошкови, могућ је путем интернет странице Пореске управе, гдје се у горњем лијевом углу почетне стране налази прозорчић под називом "е-сагласност".

Процедура је веома једноставна и кликом на "е-сагласност", те потом уносом података са једног од својих пореских рачуна, порески обвезник може да активира ову нову услугу и да преузме и попуни електронски Образац сагласности за доставу пореских рачуна путем електронске поште.

Након тога, на мејл адресу коју је навео за доставу пореских рачуна, добија приступни код за верификацију и почиње да користи услугу "е-сагласност", саопштено је из Пореске управе.

Пореска управа позива пореске обвезнике-власнике непокретности у Српској да искористе могућност електронског давања сагласности за достављања пореских рачуна на адресу електронске поште и тако једноставније извршавају своје обавезе.

Ријеч је о наставку поједностављења процедура и дигитализацији процеса у Пореској управи, са циљем да порески обвезници на лакши и јефтинији начин извршавају пореске обавезе.

Ова могућност је посебно корисна за пореске обвезнике-власнике непокретности из Српске који живе или раде у иностранству.