latinica  ћирилица
22/05/2024 |  08:45 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Кошарац: Косовски сценарио нећете гледати у Српској

Умјесто српског јединства и заштите националних интереса српског народа и Републике Српске, опозиција је изабрала нелегитимног странца Кристијана Шмита, изјавио је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Да будемо сасвим јасни, СДС, ПДП и остале опозиционе странке давно су одлучиле да учествују на изборима по "Шмитовом закону". То је још једна капитулација опозиције - навео је Кошарац.

Наравно, додао је, да нису рачунали на Изборни закон Српске, јер га нису ни подржали у Народној скупштини Републике Српске.

- Напротив, подржали су и прихватили мешетара Шмита и његово насиље над домаћим законодавством како би преварама дошли на власт, свјесни чињенице да неће добити повјерење грађана Српске - истакао је Кошарац.

Он је објавио на Инстаграму да је опозиција, у изазовним временима за Српску, поново изабрала пут издаје националних интереса и спремна је да уруши изборни суверенитет Српске.

То је изузетно опасно за Српску, указао је Кошарац, јер може довести до подјела и хаоса кроз изборни процес, што је циљ западних земаља.

- Опозиција се ставила у функцији извођача опасних намјера. СНСД је понудио свим партијама да бојкотујемо избори по 'Шмитовом закону', али опозиција је имала друге планове. Због њихове капитулације и издаје, приморани смо на излазак на изборе, јер не смијемо допустити подјелу и урушавање изборног суверенитета Српске - навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, видљиво је да су уз подршку Шмита и Мајкла Марфија спремали различите сценарије по угледу на догађаје са сјевера Косова.

- Чак су нам појединци из опозиције рекли да је било планирано да гласање буде организовано на чудним и непредвиђеним мјестима, у контејнерима, на улицама и слично, како би се легализовао тај изборни процес.

Косовски сценарио нећете гледати у Српској! Наша политика је очување националних интереса и изборне воље наших грађана. Зато настављамо са активностима у вези са Изборним законом Српске, апсолутно посвећени и привржени очувању њеног изборног суверенитета - поручио је Кошарац.