latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:26 | Аутор: СРНА

Вулин: Спонзори резолуције и Шиптари убрзавају стварање српског света

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је да је "шиптарски напад на сјевер Косова и Метохије дио укупног напада на Србе" и да ће "спонзори резолуције о Сребреници и Шиптари својим насиљем створити српски свијет брже него што и Срби вјерују да је могуће".
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

- Резолуција о Сребреници, организовани медијски напади на /предсједника Србије/ Александра Вучића, пријетње Републици Српској и упад Шиптара треба да ослабе Србе и поколебају и Србију и Вучића - оцијенио је Вулин.

Према његовим ријечима, као што је разолуција о Сребреници напад на све Србе, тако је и упад на сјевер напад на одрживост живота свих Срба на Косову и Метохији.

- Безначајна саопштења ЕУ и САД охрабрују Шиптаре да наставе са нападима и потврђују да су на истом задатку са Њемачком и осталим земљама које од Срба покушавају да направе геноцидан народ - указао је он.

Вулин је нагласио да је једини одговор који је могуће дати српско јединство.

- Створиће спонзори резолуције и Шиптари својим насиљем Српски свијет брже него што и Срби вјерују да је могуће - поручио је Вулин реагујући на упад такозване косовске специјалне полиције у трезор и филијале банке Поштанске штедионице, као и на саопштења званичника ЕУ и САД поводом тога.

Припадници полиције самопроглашеног Косова јуче су око 15.00 часова упали у шест филијала Поштанске штедионице у четири општине са српском већином на сјеверу Космета и онемогућили њихово даље пословање.