latinica  ћирилица
29/06/2024 |  17:29 ⇒ 20:33 | Аутор: Агенције

Вучић: У наредна три до четри дана биће похапшена сви који имају везе са тероризмом

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да Србија неће имати милости према тероризму и да ће у наредна три до четири дана у Србији бити похапшена сва лица "индикативна на тероризам".
Вучић и Дачић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bg) -
Вучић и Дачић (Фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bg)

- Акције ће да трају три до четри дана са онима који су индикативни на тероризам да све похапсимо. Сад их ловимо све и хапшење је питање тренутка и технике. Знамо и имена и све друго - рекао је Вучић новинарима испред Ургентног центра у Београду.

Вучић је саопштио да се рањени жандарм Милош Јевремовић успјешно опоравља, да је свјестан и да ће, чим се опорави, бити одликован орденом јер је показао изузетну храброст, вјештину, дисциплину и самоконтролу.

Он је рекао да је убијени терориста Салахудин био праћен и да је недостајало још седам до осам дана да буде ухапшен и он и друге особе, које су праћене због нелегалних активности, али се чекало да тужилац прикупи још доказа.

- То су људи који су ушли у екстремистичке кругове и праћени су по линији "индикативни на тероризам". Главни терориста је синоћ дошао да посети мајку, али се изгубила могућност праћења. Ми ћемо акцију да наставимо - објаснио је Вучић.

Вучић је разговарао са рањеним жандармом за кога каже да је сада у веома добром стању.

- Он је невјероватно вјешто, али на озбиљан начин реаговао и ликвидирао терористу и успио да се уздржи од вађења стријеле из врата, то је било кључно да остане жив. За то је потребна невјероватна дисциплина и контрола. Кад је завршио свој посао сачекао је хитну помоћ и полицију и сада је у веома добром стању и не очекујемо теже и веће компликације - рекао је Вучић.

Вучић је навео да у Србији постоји стотину група које су праћене због нелегалних активности индикативних на тероризам, које су на слободи, а чији припадници не могу да буду ухапшени, јер нема доказа.

- И онда дођете ви и питате нас што их нисмо хапсили када смо знали какви су, а без доказа не можемо. Још и да им плаћамо накнаду што су без доказа били у притвору - рекао је Вучић.